0 varer

Få personlig vejledning i dag

Renovering af diamantkernebor

Er dit diamantkernebor blevet nedslidt eller ødelagt?

Bruger du dit kernebor aktivt, vil det gennem tiden blive nedslidt, skævt og få buler. Dette medbringer naturligvis konsekvenser for dit kernebors ydeevne. Heldigvis betyder det ikke verdens ende, hvis dit diamantkernebor bliver nedslidt. I mange tilfælde kan en renovering og nybeskytning af kerneboret få den tilbage til normal.

Det kan hurtigt blive dyrt, hvis du hele tiden skal ud og købe et nyt kernebor. Derfor kan en renovering være en nem måde at spare penge på. Ved renovering og påsætning af nye segmenter, kan du forlænge diamantborets levetid flere omgange over. Desværre er der ingen, der med 100% sikkerhed kan sige, hvor mange gange det er muligt at segmentere et brugt rør. Det afhænger nemlig meget af rørets stand, hvilket er derfor, at vi ikke altid anbefaler segmentering på brugte kernebor.

Ved borerør i større størrelser kan det dog være en stor fordel, da borerøret ofte har en betydelig værdi. Som udgangspunkt; jo større et borerør er, desto bedre vil det også være i stand til at holde til mere. Dette skyldes i høj grad, at godstykkelsen ofte er tykkere på disse rør. Dette betyder også at der skal betydelig mere kraft til, før at borerøret tager skade.

11

Års erfaring

hurtig

levering

Udvalgte produkter

 • Diamantklinge til asfalt

  Asfalt PRO+ – Ø450

  DKK 995,00 Inkl. moms
 • Diamantklinge 400 mm

  Jaguar Ø400

  DKK 1.278,75 Inkl. moms
 • Diamantklinge 125 mm

  Jaguar Ø125 – Til Beton

  DKK 275,00 Inkl. moms
 • Diamantklinge til rilleskæring

  Jaguar Ø150

  DKK 361,25 Inkl. moms

Processen

Når du indsender dit diamantkernebor til vores værksted, vil vi ved modtagelsen undersøge og gennemgå det. Før at vi påbegynder renoveringen, tjekker vi om boret er tyndslidt, har slagmærker og buler. I nogle tilfælde kan en renovering ikke betale sig, hvilket betyder at det brugte borerør må blive udskiftet helt. Vi undersøger altid borerørene, inden vi vurderer om en renovering kan svarer sig.

Er boret tyndslidt i f.eks. den yderste boredel, vil vi skære det pågældende stykke af, hvorefter vi påsætter segmenter på det nye og raske stykke rør. Dette medvirker til at selve godset er med til at bibeholde segmentet på den rigtige plads, igennem hele dens levetid. Hertil, når det kræves at benytte de sidste 2-3 mm. af segmentet, er det derfor nødvendigt at slibe nye vandspor, således at det stadig er segmentet der borer i betonen.

Vi at boreopgaver med diamantkernebor kan være i forskellige, derfor gør vi det altid muligt for vores kunder at tilpasse nybestykningen efter deres behov. Vi tager her højde for, om der skal bores, håndholdt eller med stativ, når vi påsætter segmenter.

Sandblæsning af brugt borerør

For at give segmentet de optimale muligheder for at blive siddende i hele borets levetid, sandblæser vi både borerøret og segmentet. Dette er med til, at sikre renligheden imellem de to overflader inden lodningen starter. Dette gør vi for altid at være sikre på, at vores bor holder når vores kunder bruger dem.

Flush anvendes

Efter sandblæsningen påføres flush på både borerøret samt på segmenterne. Dette er beregnet til at give sølvlodningen den bedste holdbarhed, og sikrer at segmentet har de optimale forhold for ikke at falde af. Dette er derfor også et vigtigt skridt i processen, og lodning uden dette, ville give et meget dårligere resultat.

Lodningen foregår

Lodningen af selve diamantboret foregår med ilt og gas. Den høje varme som dette danner ved den rigtige koncentration, varmer både diamantsegmentet og diamantboret op. Dette er med til at metallet har den rigtige temperatur og, at segmenterne ikke falder af diamantboret. Magneter anvendes til at fastholde segmenterne under lodningen, så alle segmenterne har den rigtige position på borerøret.

Spar 15% på alle produkter

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag en mail med en rabatkode, hvor du sparer 15% på alle produkter.

Spar 15% på
alle produkter