Diamantbor

Diamantboring – den nemme vej igennem

Diamantbor benyttes i høj grad ved gennemførsel af rør og kabler, og har i mange år været den letteste metode til netop dette. Samtidig med at rør eller kabelgennemførslen bliver betydeligt lettere, er dette også den billigste samt mest ergonomiske metode. Diamantboring er derfor den fortrukne løsning, for både at spare arbejdsmanden for skavanker. Når du bruger et diamantbor, vil du nemlig opleve at du vil blive efterladt med et rent hul, som er nemt at lave gennemførslen igennem. Efter gennemførslen er sket, er det også meget lettere at lukke hullet til igen, frem for hvis du havde banket beton eller lignede i stykker.

Spar penge og tid

Som beskrevet er et diamantbor med til både at spare tid og penge. Når dette er sagt koster det selvfølgelig lidt penge at erhverve værktøjet, men på den lange bane kan det sagtens betale sig. Investeringen kommer selvfølgelig helt an på hvilket behov du har, samtidig med hvor store huller der skal bores. Diamantbor er særligt velegnet til boring i fliser og klinker, da de er oftest lavet af hårde materialer. Bruger du, for eksempel, et bor til metal eller træ til at bore i fliser, kan du risikere at boret vil have en tendens til at skride og påføre skade på materialer.

I værste tilfælde kan du opleve at boret simpelthen ikke kan udføre sit arbejde eller går i stykker. Derfor kan en investering i et diamantbor betale sig, særligt når du har med hårdere materialer at gøre med. Skal du gennemfører kabler og rør, måske til installering af et afløb, så er et diamantbor oftest det værktøj du vil skulle bruge, da det er den letteste løsning til dette. Vælger du et i diamantbor, kan du sagtens stadigvæk borer i blødere materialer uden at være begrænset. Du kan betragte det som det ultimative kraftværktøj.

Dog når du skal investere og vælge et bor, skal du tage højde for at store diamantbor/kernebor er selvfølgelig dyrere end de små, da der er flere segmenter på. Diamantbor kan også bestykkes om, så omkostningen for et nyt borerør ikke altid er der. Du kan således sparer mange penge i det lange løb med at købe et diamantbor.

Forskellige typer boring

Overordnet giver et diamantbor det flotteste resultat i form af hul, da boret er segmenteret og altid borer vinkelret ned på flisen. Dette mindsker friktionen mellem selve boret og siden af hullet, hvilket slider boret meget mindre og giver ingen nedgang i maskinens omdrejninger. Det smarte med diamantbor er, at hvis de mister skæreevnen, så kan de skærpes til, således at de altid har en høj ydeevne. Du skal dog tage højde for, at jo større huller der skal bores, desto større og stærkere en boremaskine skal der også bruges. Du skal ligeledes være opmærksom på at borestativet også skal være egnet til behovet. I vores sortiment af diamantbor kan du finde både bor til tør og vådboring. 

  • Vådboring

Er den traditionelle metode hvor du borer med et værktøj, for eksempel, en søjleboremaskine, som under boringen får tilført vand, hvoraf navnet stammer fra. Vandet køler diamantboret og giver en længere levetid til diamantborene. Står du i den situation at du skal bore mange huller, kan du sparer en del penge ved vådboring med en kerneboremaskine. Dette skyldes at skærehastigheden forbliver høj ved brug af diamantbor. Du kan således nedsætte dit tidsforbrug og lave flere huller pr. bor, men også smide færre fliser ud. Når du diamantborer med vand er det en fordel, at benytte sig af en vandsuger, til løbende rengøring under boring.

  • Tørboring

Tørboring i beton er nyt på markedet, og sætter derfor også nogle krav til de maskiner der benytter det. I beton skal der benyttes en ”banke” effekt under boring, for at holde segmenter fri for støv, samtidig med at suget bliver optimeret. Dette er ligeledes med til at optimere boringen, og sikre at segmenterne ikke bliver over ophedet. Denne form for diamantboring er dog lidt dyrere i forbruget af diamanter, dog spares du i rigtig høj grad for oprydning og rengøring. Det stigende forbrug af diamanter skyldes at boret slides af varmeudviklingen. Men frygt ej, hos Diateknik har vi specielt fremstillet bor til tørboring, som er lavet til at kunne håndtere den stigende varme ved boring i beton og andre hårde materialer. Det fantastiske her er at med vores segmenterede diamantbor, er du sikret at dit værktøj ikke får en kortere levetid, eller at gå på kompromis med kvaliteten af dit arbejde.

Du kan finde alle vores tørbor her øverst på siden.

Få det rigtige med fra starten

Ved køb af diamantbor hos Diateknik, anbefaler vi altid at du tænker grundigt over dit behov, så du får det rigtige med fra starten. Her kan det evt. anbefales at tage et kig på vores tilbehør, som dækker bredt over nødvendigheder som adaptere og forlængere. Herudover er det rigtig vigtigt at du bruger de rigtige segmenter, da der findes mange forskellige, hvor det kan være svært at skelne imellem de bedste til netop dit behov. Står du også i den situation at mangler værktøj som kapsav, kerneboremaskiner, boresystem og rilleskærer/rillefræser. Mangel på det helt rigtige udstyr kan koste dig dyrt i tid og penge – lad os hjælpe dig med at gøre det rigtigt fra starten.

Vi har beskrivelser på alle vores produkter, så du er hjulpet på vej og kommer skridtet tættere på at finde, lige netop det værktøj og diamantbor du skal bruge. Står du inde med nogle spørgsmål til vores sortiment eller brug for hjælp med løsninger, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Vi står klar til at rådgive og vejlede dig, så du netop står fuldstændig klar og godt rustet til netop dit byggeprojekt.